UNDER PANDEMIN HAR VI ÖPPET HELGFRIA DAGAR


KVÄLLS- OCH HELGMOTTAGNING


FÖR OPTIMERING AV RESURSER UNDER PANDEMIN VÄLJER VI ATT STÄNGA HELGMOTTAGNINGEN FROM 10/4-20 SAMT MED ANLEDNING AV ATT VI MÅSTE OMDISPONERA VÅRA RESURSER FÖR ATT KUNNA VACCINERA HAR VI VARDAGSKVÄLLSMOTTAGNING FROM 2/11-20 OBS! ENBART FÖR TIDSBOKADE VACCINERING

TIDSBOKAD DROP-IN VÅRDCENTRAL


Tidsbokade Drop-in gäller vardagar 10-17 under pandemin är drop in mer begränsad i antal tider per dag och gäller för enklare besvär såsom urinvägsinfektion, öronvärk, ögonbesvär, akuta hudutslag, allergibesvär, ring för att boka en drop in tid. Vid behov av uppföljning bokas du in till din husläkare nästföljande vardag.

HUSLÄKARMOTTAGNING


Första länken i sjukvårdskedjan är vår husläkarmottagning dit vi välkomnar patienter med samtliga åkommor och besvär. Här arbetar läkare med specialistkompetens inom allmän medicin och gynekologi, distriktssköterskor, sjuksköterskor, psykoterapeut, undersköterskor och receptionister. Med husläkarmottagningen som grund erbjuder vi sjukvård, hälsovård och hemsjukvård. Varje person som listar sig får automatiskt en personlig läkare.

DISTRIKTSKÖTERSKEMOTTAGNING


Våra sjuksköterskor hjälper dig med diabeteskontroller och blodtryckskontroller. Vi lägger också om sår, ger injektioner och tar stygn.

MEDICINSK FOTVÅRD


För diabetiker med svårare nervskador eller cirkulationsproblem i fötterna och för reumatiker med svåra fotproblem erbjuder vi medicinsk fotvård regelbundet, olika ofta beroende på svårighetsgraden av problemen.

PSYKOSOCIALT TEAM


 

PRICKMOTTAGNING


 

VACCINATION


På Folketsvårdcentral vaccinerar vi sässongsinfluensa på enbart tidsbokade tider ( EJ drop in)

Enligt direktiv ska riskgrupper och de över 65 år vaccineras först av alla i november månad 2022.

Vaccinering bokas direkt via webben eller som vårdärende via 1177

Saknar man bank-id/dator kan man ringa på tidsbokning på telefon 010 49 49 249 vardagar 8-17

SÄKER UPPFÖLJNING AV KRONIKER: (DIABETIKER, KOL, ASTMA, HÖGT BLODTRYCK, WARAN, MM)


För att hjälpa våra sjukaste patienter till bästa möjliga hälsa kallar vi dem på regelbundna kontroller, olika ofta beroende på hur mycket hjälp som behövs.