VI HAR ÖPPET HELGFRIA DAGAR


KVÄLLS- OCH HELGMOTTAGNING


FÖR OPTIMERING AV RESURSER VÄLJER VI ATT STÄNGA HELGMOTTAGNINGEN

TIDSBOKAD DROP-IN VÅRDCENTRAL


Tidsbokade Drop-in gäller vardagar 10-17 under pandemin är drop in mer begränsad i antal tider per dag och gäller för enklare besvär såsom urinvägsinfektion, öronvärk, ögonbesvär, akuta hudutslag, allergibesvär, ring för att boka en drop in tid. Vid behov av uppföljning bokas du in till din husläkare nästföljande vardag.

HUSLÄKARMOTTAGNING


Första länken i sjukvårdskedjan är vår husläkarmottagning dit vi välkomnar patienter med samtliga åkommor och besvär. Här arbetar läkare med specialistkompetens inom allmän medicin och gynekologi, distriktssköterskor, sjuksköterskor, psykoterapeut, undersköterskor och receptionister. Med husläkarmottagningen som grund erbjuder vi sjukvård, hälsovård och hemsjukvård. Varje person som listar sig får automatiskt en personlig läkare.

DISTRIKTSKÖTERSKEMOTTAGNING


Våra sjuksköterskor hjälper dig med diabeteskontroller och blodtryckskontroller. Vi lägger också om sår, ger injektioner och tar stygn.

ÄLDRETELEFON:


Du som är 75 år eller äldre kan nå oss på vår äldretelefon 072 042 55 01 Helgfria vardagar klockan 14.00 - 15.00, här behöver du inte använda knappval utan får tala med en sköterska direkt.

MEDICINSK FOTVÅRD


För diabetiker med svårare nervskador eller cirkulationsproblem i fötterna och för reumatiker med svåra fotproblem erbjuder vi medicinsk fotvård regelbundet, olika ofta beroende på svårighetsgraden av problemen.

PSYKOSOCIALT TEAM


 

PRICKMOTTAGNING


 

VACCINATION


På Folketsvårdcentral vaccinerar vi sässongsinfluensa på enbart tidsbokade tider ( EJ drop in)

Vaccinering bokas direkt via 1177

Saknar man bank-id/dator kan man ringa på tidsbokning på telefon 010 49 49 249 vardagar 8-17

 

SÄKER UPPFÖLJNING AV KRONIKER: (DIABETIKER, KOL, ASTMA, HÖGT BLODTRYCK, WARAN, MM)


För att hjälpa våra sjukaste patienter till bästa möjliga hälsa kallar vi dem på regelbundna kontroller, olika ofta beroende på hur mycket hjälp som behövs.